Skriv ut sidan

Dekadjubileum 2017

Årets Dekad ägde rum den 13 maj i härligt vårväder.

Vid 13-tiden rullade två fullmatade bussar in från Stockholm och ett hundratal förväntansfulla jubilarer steg ut i solskenet. Äldst i gänget var Sten Maartman, HUM 1947. Lika många hade tagit sig ut till Sigtuna för egen maskin och snart minglades det i och runt tältet, som var uppställt nedan för Aulan. Med lite bubbel i glasen och några goda snittar var stämningen snart på topp.

På den nya tennisbanan värmde dagens kombattanter upp; Björn ’Congo’ Cronvall, SS 1966 och Erland von Hoffsten och Ola Sandström, Hum 1967. Congos medspelare blev en duktig SSHL-elev, nämligen Vilhelm Buchaus. Det blev en jämn kamp, som slutade med seger för ’bortalaget”, dvs Congo och Ville Buchaus. Priser[CL1] delades ut och alla visade upp stort sportmanship.

På banan syntes också ett antal ytterligare spelare, utanför tävlingen, nämligen Toby Brink, SSHL 1985, influgen från Texas samt ungdomarna Gustaf Odenrick, Nils Adam Bielke och Karl Johannesson.

Samtidigt genomfördes en populär rundvandring på skolområdet under ledning av prefekter och sistaringare.

Korum lockade vid 1530-tiden och vi fick lyssna till ett väl anpassat anförande av professor emeritus Åsa Nilsonne, HUM 1968, som bl. a. handlade om våra minnen från internattiden. Var allt paradisiskt eller var allt ett mörker? Även om allt uppfattades som dystert, fanns det inga ljuspunkter och om det var paradisiskt, visst fanns det också mörka stunder?

Korum avslutades med några verser av Härlig är jorden och Din klara sol, de båda gamla skolornas respektive korumpsalm.

Därefter vidtog Fördettingförbundets årsmöte, där man vid den s.k. dechargedebatten, gjorde allt för att skjuta skattmästarens redovisning i sank. Dock beviljades styrelsens ledamöter slutligen ansvarsfrihet. Medlemsavgifterna höjdes, årsavgiften till 300kr och till 2000kr för ständigt medlemskap.

Två nya ledamöter valdes in i styrelsen på de lediga platser som stod till förfogande, nämligen Pia Lötbom, SSHL 1982 samt Caroline Seth, SSHL 1999.

Nästan 200 gäster hade anmält sig till middagen i aulan. SSHLs team med kökscheferna Steven Rooker och Per Lindberg samt projektledare Pia Lötbom hade gjort ett fantastiskt arbete tillsammans med sin personal. Långbord stod uppdukade och gästerna placerades enligt årgång. Som entrérätt bjöds vi på Skagenröra följd av en delikat buffé, som verkligen hade ”allt”. Eleverna underhöll med musik och sång. Baren öppnade och det swishades för extra vin, GT’s och Fireballs och även ett antal generösa bidrag till insamlingen av medel för möblering och renovering av matsalen.

Kvällen avslutades med att de yngre årgångarna begärde skolans sång ”Time is here” och alla händer åkte i luften! Det var många glada miner, kära återseenden och en på alla sätt hellyckad dag.

Varmt tack till alla som kom till Sigtuna för att återse skolan och skolkamrater från jordens alla hörn. Och tack till all er som hjälpte till under dagen!

https://www.youtube.com/watch?v=xW1AlJbty60


Den som har frågor kring jubileet, är välkommen att skriva till Dekadgeneralen på dekad@sigtunafordettingar.se.


Välkomstbrev 2017

Dekadprogram 2017